I dagens avsnitt pratar vi om det stora uppdraget som Jesus har gett till alla oss som vill leva som hans lärljungar.

Vad har is, vatten och ånga att göra med den helige Ande? Det undrar Koko också, som har väntat så länge på att få lära sig om just honom. Och hur tar man emot en gåva som man inte kan se?

Tänk vad skönt att kunna få bli skinande ren, att få börja om på nytt! I dagens avsnitt pratar vi om att det bara är Jesus som kan ta bort vår inre smuts. Och hur vi kan få en gåva som hjälper oss att hålla oss rena.

se

Oftast vet man precis hur man vill ha det, men helt plötsligt kan allt spricka och ingenting blir som man har tänkt sig. Vad får en då att orka vidare, att hitta tryggheten igen? I dagens avsnitt pratar vi om vad Bibeln säger att vi ska prioritera i våra liv, för att ständigt kunna känna oss trygga!

Att vara svag i sig själv, är att vara stark i Guds rike. Att förstå att vi behöver Gud är början på att något stort kan ske. I dagens avsnitt har Koko mycket att kämpa och fixa med på egen hand, men blev det till någon nytta?

Tänk att få ha någon som alltid har tid att lyssna, som alltid vill vårt bästa och som vill hjälpa oss i livets alla situationer. I dag pratar vi om bön, backspeglar och trafikljus. Om du, precis som Koko, funderar på vad det finns för kopplingar mellan de tre sakerna, så är det bäst att du lyssnar på dagens 

I dagens avsnitt kommer vi fram till att det är mycket här i livet som de flesta av oss ser som självklart. Mat på bordet, kläder på kroppen och tak över huvudet. Men vem är det egentligen som ger oss allt detta?

Precis som alla kroppsdelar ej är lika, är vi alla människor helt unika!
I dagens avsnitt konstaterar vi att jag kan inte vad du kan och du kan inte vad jag kan.
Men Gud har en uppgift som passar för dig och en annan som passar för mig.

Att känna sig älskade och värdefulla är viktigt för oss människor.
I dagens avsnitt får Koko ta del av Bibelns beskrivning av Guds stora omsorg om oss alla.

Tänk att få vara reklamskyltar för Jesus, att få vara med och berätta att han är vägen, sanningen och livet! Koko tycker att det känns gott i hjärtat att få veta att i Guds rike, där spelar det ingen roll om vi är vuxna eller barn, där är vi alla viktiga!

I dagens avsnitt inser Koko till slut vilken fantastisk räddningsplan Gud har för oss människor! Vi diskuterar också vikten av att be om förlåtelse och vad som händer om vi inte ber varandra och Gud om förlåtelse?

Att våga ta steget och närma sig Gud, behöver man aldrig ångra. Han har bara goda gåvor som väntar på oss! Man behöver aldrig vara rädd för att det beslutet för med sig en dålig eftersmak. Dålig eftersmak får vi däremot uppleva i dagens avsnitt.

Att behandla människor som man själv vill bli behandlad, är inte alltid så lätt. Att dessutom älska dem som beter sig illa känns omöjligt. I dagens avsnitt diskuterar vi de kärleksutmaningar som Jesus gett oss och konstaterar att Jesus vill att vi ska vara kärleksspridare!

Precis som ett hus behöver en stadig grund att stå på när det stormar, behöver vi människor se till att våra liv är byggda på en stadig grund. Idag pratar vi om att Jesus är den samme igår, idag och i evighet och att han vill vara vår fasta grund i livet!

I dagens avsnitt pratar vi om att det finns en Gud som alltid har tid att lyssna på oss och som dessutom har en massa bra saker att säga till dig och mig. En av de sakerna är att vi inte behöver vara rädda, för han är alltid med oss